Matematik
integralregning
har fået sådan opgave og ville høre om jeg har lavet den rigtigt eller ej, opgaven går ud på:
Bestem :
∫(x^5+2)dx og ∫3x^2 e^(x3+1) dx
er den rigtigt sådan?
∫ (g(x)-f(x))dx = ∫g(x)dx - ∫f(x)dx = ∫(2x-6)dx - ∫(x2-5x-6)dx = x2-6x -((1/3)x3-2,5x2-6x) =
-(1/3) x3+3,5x2
Svar #1
30. januar 2013 af mathon
∫(x5+2)dx = (1/6)x6 + 2x + k
∫ 3x2 • ex^3+1dx = ∫ ex^3+1(3x2dx)
sæt
u = x3+1 og dermed 3x2dx
du har så
∫ 3x2 • ex^3+1dx = ∫ex^3+1(3x2dx) = ∫ eudu = eu + k = ex^3+1 + k
Svar #2
30. januar 2013 af caroline1991 (Slettet)
lige et spørgsmål til de, den første er ∫(x5+2)dx = (1/6)x6 + 2x + k.
hvad så med den anden integral, ∫3x^2 e^(x3+1) dx?
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
