Fysik

Relativitet

30. januar 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Findes der nogen iagttager, for hvem Cæsars død og Kristi fødsel er samtidige? Cæsar blev myrdet år 44 f.Kr., og afstanden fra Rom til Betlehem kan sættes til 2300 km.

(Rettet Væser ---> Cæsar)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Væser?

Undersøg, om der er en hastighed, der kan give en tidsforskydning på ca 44 år for en afstand af 2300km.

Tidspunktet for Kristi fødsel er ikke kendt, og kalenderen indholder ikke noget år 0.


Svar #2
30. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Kvadratet af forskydningen mellem de to begivenheder

Δs2 ≡ c2Δt2 - Δx2 - Δy2 - Δz2 = c2Δt2 - Δr2

dvs. Δs2 = c2·(44 år)2 - (2300 km)2 = (3·108 m/s)2·(44·365·24·60 s)2 - (2300·103 m)2


Svar #3
30. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Nogen kommentar?


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. januar 2013 af YesMe (Slettet)

#2

Det helt forkert. Svaret er nej - dvs. det er ikke sket samtidig.


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Spørgsmålet er, om man via en Lorentz-transformation kan transformere til et system, hvori de to begivenheder fandt sted samtidig.


Skriv et svar til: Relativitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.