Fysik

Idealgasloven og Gay-Lussacs 1.lov

30. januar 2013 af blobbi (Slettet)

er Idealgasloven og Gay-Lussacs 1.lov det samme? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2013 af mathon

Gay-Lussac's lov:

     Alle ideale gasser ved konstant tryk har (målt ud fra rumfanget ved 0ºC)  en rumudvidelseskoefficient
     på 1/273 grad-1.

 

                                                p • V = n • R • T
                                                p • Vo = n • R • To                  som ved division giver

                                                V/Vo = T/To = ((273 C) + t )/(273 C)

                                                V = Vo•(1 + (1/(273 C)•t)

                                                V = Vo•(1 + β•t)                          β = (1/273) C-1

 


Skriv et svar til: Idealgasloven og Gay-Lussacs 1.lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.