Matematik

Tangentligning!!

29. september 2005 af Jackass (Slettet)
Hej... Jeg er lig gået fast i en mat. opgave, så jeg ville bare høre om der var nogen der ku hjælpe..

Opgaven lyder:
En funktion opfylder betingelsen: (d*f)/d*x)=2f(x)+x^2 og f(3)=2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,-2)


HJÆLP!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

Du kender funktionsværdien i X=3, og du kender differentialligningen. Så kan du finde den hældningskoeffiecient, du skal bruge, og så kan du bare indsætte i tangentligningen

Svar #2
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

Kan du ik være lidt mere uddybende?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

Ved hjælp af en differentilligning kan du regne differentialkvotien i et enkelt punkt ud. Her gælder det punktet x=3. Da du kender funktionsværdien f(3) kan du bare indsætte i differentialligningen.
Derefter kender du hældningkoefficienten og et punkt og dermed indsætte i tangentligningen :-)

Svar #4
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

Jeg kan bare ik få det til at passe, men forstår godt hva du mener... tror jeg

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

Med en facitliste eller hvordan?

Svar #6
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

Nej, men jeg får ik en funktion der kan passe med f(3)=-2... Er bare ved at gå amok over den

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

Hvordan passe med f(3)=-2?

Funktionen afhænger jo netop af det punkt du har (altså (3,-2))

Svar #8
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

jeg har fået en tangentligning der hedder y=-6x+11.5... Kan det passe??

Svar #9
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

jeg har fået en tangentligning der hedder y=-6x+11.5... Kan det passe??

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

Det er ikke det, jeg får :-)

(Men jeg kan selvfølgelig sagtens have regnet forkert)

Svar #11
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

hva får du??

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

y=5(x-3)-2. Men det forudsætter, at jeg kan huske tangentligningen ordentligt, og det er jeg ikke sikker på, jeg kan ;-)

Svar #13
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

den er y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)... Vil du ik forklare hva du gør??

Svar #14
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

den er y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)... Vil du ik forklare hva du gør??

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2005 af FredeW (Slettet)

f'(x0)=2f(x)+x^2
Det vil sige:
f'(3)=2f(3)+3^2=2*(-2)+3^2=5

y=f(3)+f'(3)(x-3)=-2+5(x-3)

Svar #16
29. september 2005 af Jackass (Slettet)

Endelig fattede jeg det... Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Tangentligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.