Fysik

Pa til N

31. januar 2013 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan får jeg Pa til N...??

Tak for hjælpen!!


Svar #1
31. januar 2013 af 384106 (Slettet)

Det er 1,3*10^5 til N, men ved ikke hvordan..


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2013 af mathon

 

                  Pa kan ikke omrenes til N

                  Pa = N/m2


Svar #3
31. januar 2013 af 384106 (Slettet)

Havde lavet et taste fejl :o)

En mand på 80 kg står på sne, og arealet er 280 cm2.. Når jeg skal fra kg til newton? 

Jeg skal bruge formlen p = F/A


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt, at F = m·g .


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2013 af mathon

 

                     F = m • g = (80 kg) • (9,81 N/kg) = 784,8 N

                     p = F/A = (784,8 N) / (0,0280 m2) = 28028,6 N/m2 = 28028,6 Pa = 28,0286 kPa


Svar #6
31. januar 2013 af 384106 (Slettet)

Tak for det. Er lidt i tvivl om hvad enheden kommer ud i. Det er ikke Pa vel?


Svar #7
31. januar 2013 af 384106 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Pa til N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.