Fysik

Bølgeligningen

31. januar 2013 af HrKjær (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg mangler lige lidt hjælp til at forstå et led i udledningen af bølgeligningen.

I løbet af én periodetid dannes én bølge og bølgen bevæger sig én bølgelængde fremad. Bølgens hastighed kan derfor beregnes som
v = λ / T
Desuden er frekvensen f = 1 / T.

Jeg er helt med, men så kan jeg ikke lige se hvordan det fører til bølgeligningen:

Heraf fås bølgeligningen: v = λ f

 

Det er sikkert meget simpelt, men kan ikke lige se hvordan.


Brugbart svar (3)

Svar #1
31. januar 2013 af mathon

 

                                    v = λ / T   =  λ / (1/f)   =   λ / f -1  =  λ • f


Skriv et svar til: Bølgeligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.