Fysik

alfa

31. januar 2013 af cecilielow (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har følgende opgave
hvordan skal jeg gøre??

 

b) Begrund, bl.a. ved hjælp af kernemasserne, at en C-12 kerne i grundtilstanden ikke kan henfalde til tre He-4 kerner.

c) Begrund, at en C-12 kerne i den omtalte exciterede tilstand godt kan.


Svar #1
31. januar 2013 af cecilielow (Slettet)

kan jeg svarer sådan her;

 

b)

Δm +  m(126C)  →  3·m(42He)

                              Δm = 3·m(42He) - m(126C)

                              Δm = 3·(4,00260 u) - (12,00000 u) = 0,0078 u

de 4 heliumkerner indeholder altså 0,0078 u, mere end C-12(grundtilstand), derfor kan C-12 ikke blive til 4 heliumkerner.

- har i noget mere jeg kan skrive?

- og har jeg forstået det rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, det er korrekt fremgangsmåde.


Svar #3
31. januar 2013 af cecilielow (Slettet)

er det helt korrekt?, er der behov for at jeg gør mere? :)


Svar #4
01. februar 2013 af cecilielow (Slettet)

Hvordan kan jeg løse c?

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2013 af peter lind

Omregn energien til masser. Du skal blot addere energien i den exciterede tilstand til den tidligere beregnede energie i venstre side og konstatere at den nu er højere end energien på højre side


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2013 af mathon

 

              tre 42He

                                     3•(4,00260 u) = 12,0078 u ≡ 11,1852 GeV

              ét 126C

                                     12,00000 u ≡ 11,1779 GeV

       hvis excitationsenergien
       er lig med eller overstiger

                                                       (11,1852 GeV) - (11,1779 GeV) = 0,00726566 GeV = 7,26566 MeV

       kan
               en 126C*-kerne henfalde til tre 42He-kerner.

 

 

..................

          1 u ≡ 931,494 MeV


Skriv et svar til: alfa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.