Matematik

Hjælp til sandsynlighedsregning:)

31. januar 2013 af qwertyqwert (Slettet)

E et bestemt spil er gevinsten det dobbelte af indsatsen på 200 kr., og sandsynligheden for at vinde er 0,25.

 

b) En spiller deltager i spillet 1000 gange. Hvor stor er den samlede forventede udbetalte gevinst? Hvor meget kan spilleren forvente at vinde eller tabe i løbet af 1000 spil?

p å forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af SuneChr

Antag, man spiller spillet 4 gange. Gevinst indtræffer da 1 gang, statistisk.

Indsatser:  4·200 kr = 800 kr.

Forventet gevinst:  2·200 kr. = 400 kr.

På 4 spil tabes 400 kr.

På 1000 spil tabes  250·400 kr. = 100 000 kr.

Der er overalt tale om forventninger, ikke sikkerhed for.

Set fra spillerens synsvinkel, er der ikke et rimeligt forhold i vindersandsynligheden og dét antal gange, indsatsen multipliceres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se også https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1297842 hvor trådstarter startede på den opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af SuneChr

I et fair play med venner, som ikke skal tjene på spillet, vil vindersandsynligheden være  1/n  og gevinsten

n·indsatsen. Der er da lige vilkår for spiller og udbyder.

Indsatsen og n kan være hvad som helst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2013 af SuneChr

# 3 fortsat

Det kunne være, at slå en' er  i ét slag, med en indsats på 10 kr., og (måske) få 60 kr. hjem.


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighedsregning:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.