Matematik
Hjælp til en lille opgave.
29. september 2005 af
nomii (Slettet)
Er der en der kan løse denne opgave.,
Anne og Bente kan i forening tømme et anker øl på 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker Anne resten på 30 dage. Hvor lang tid ville de hver især have været om at tømme ølankret?
Anne og Bente kan i forening tømme et anker øl på 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker Anne resten på 30 dage. Hvor lang tid ville de hver især have været om at tømme ølankret?
Svar #1
29. september 2005 af frodo (Slettet)
de har på seks dage drukket 6/15=2/5 af ankeret. Dvs der er 3/5 tilbage, som anne drikker på 30 dage <=> hun ville have været 50 dage om det selv.
på 6 dage, har hun såleds drukket 3/25 af ankeret, hvorfor Bente har drukket 2/5-3/25=7/25 af ankeret på de 6 dage <=> hun ville tage 6*25/7=21.42 dage om det selv
på 6 dage, har hun såleds drukket 3/25 af ankeret, hvorfor Bente har drukket 2/5-3/25=7/25 af ankeret på de 6 dage <=> hun ville tage 6*25/7=21.42 dage om det selv
Skriv et svar til: Hjælp til en lille opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
