Matematik

Centrum i en kugle

01. februar 2013 af youm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Hvilken formel skal jeg bruge, for at finde centrum i en kugle? Jeg kender følgende:

C(a,b,c), r= 64

Kuglens ligning: (x-a)^2 + (y-b)^2+(z-c)^2=8^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

                   

                                        ...du skal kende tre punkter på cirkelperiferien

         og
                  får så med tre ubekendte a,b og c tre ligninger, som du løser


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2013 af mette48 (Slettet)

eller du skal kende en tangentplan til kuglen samt et punkt (ikke tangentpunktet) på kuglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis du kender

C(a,b,c), r= 8 (det skal nok være 8 og ikke 64)

er C(a,b,c) jo koordinaterne for centrum C.


Skriv et svar til: Centrum i en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.