Matematik
Hjælp til åbent udsagn
07. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa.
jeg ville lige høre om der ikke var en rar sjæl der have lyst til at hjælpe mig med en opgave:
Løs følenge åbne udsagn:
-2x+2+ln(-x+3)= 2(-x+3)
Vink: Angiv grundmængden, så
(-x-3)>0
jeg ville lige høre om der ikke var en rar sjæl der have lyst til at hjælpe mig med en opgave:
Løs følenge åbne udsagn:
-2x+2+ln(-x+3)= 2(-x+3)
Vink: Angiv grundmængden, så
(-x-3)>0
Svar #1
07. oktober 2003 af Lurch (Slettet)
Ligningene r kun gyldig for x
Ligningen kan derefter løses,
-2x+2+ln(-x+3)= 2(-x+3), x
-2x+2+ln(-x+3)= -2x+6
ln(-x+3)=4
-x+3=e^4
x=3-e^4
denne værdi opfylder også x<-3
Ligningen kan derefter løses,
-2x+2+ln(-x+3)= 2(-x+3), x
-2x+2+ln(-x+3)= -2x+6
ln(-x+3)=4
-x+3=e^4
x=3-e^4
denne værdi opfylder også x<-3
Svar #2
07. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
okay...mange tak for hjælpen
har du så oz et forslag til denne?
{P(x,y)0_ 1/2x-4 ^ y_>2x-8}
Hjørnepunkter: (0,4), (0,6), (7,6), (8/3,-8/3)
jeg har tegnet den o.s.v, men
der er givet en kriteriefunktion i to variable med forskriften:
F(x,y)= 2x+3y-8
bestem største og mindste værdien for F(x,y) i punktmængden
det kan jeg simpelthen ikke huske hvordan man gør! er lidt lost, har du et forslag??
tak..
har du så oz et forslag til denne?
{P(x,y)0_ 1/2x-4 ^ y_>2x-8}
Hjørnepunkter: (0,4), (0,6), (7,6), (8/3,-8/3)
jeg har tegnet den o.s.v, men
der er givet en kriteriefunktion i to variable med forskriften:
F(x,y)= 2x+3y-8
bestem største og mindste værdien for F(x,y) i punktmængden
det kan jeg simpelthen ikke huske hvordan man gør! er lidt lost, har du et forslag??
tak..
Skriv et svar til: Hjælp til åbent udsagn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
