Matematik

Vilkårlig trekant, hjælp! :O

04. februar 2013 af SabMo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har siddet ig grublet over denne her opgave. 

I trekant ABC har du givet:

a=10cm

b= 8cm

C= 60 Ggrader

bestem siden c og vinklerne A og B.

 

 

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe, :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de to sider a og b og den mellemliggende vinkel C. Benyt en cosinusrelation til at beregne c, og benyt to cosinusrelationer eller sinusrelationerne til at beregne de resterende vinkler A og B.


Svar #2
04. februar 2013 af SabMo (Slettet)

ja men ved ikke hvilken formel jeg skal bruge til fx. vinkel B? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter den cosinusrelation, hvori vinkel B indgår

b2 = a2 + c2 - 2·a·c·cos(B)

hvori man så isolerer B.


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant, hjælp! :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.