Matematik

SIR-model, løsning koblede differentialligninger

05. februar 2013 af stinetang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder midt i mit SRP. Jeg skriver i Biologi og Matematik. Jeg er i den situation, at jeg skal løse de tre differentialigninger: 

S' (t)=-β•I(t)•S(t)       
I'(t)=β•I(t)•S(t)-b•I(t)     
R' (t)=b•I(t)

i maple, jeg kender ikke konstaterne, men jeg ved at S(0)=180 og I(0)=20, jeg har brug for at kunne plotte de tre linjer så jeg får en graf lingnede den vedhæftede vil. 

Så vidt som jeg ved er jeg nødt til at løse differentialligningerne så jeg får dem på en S(t), I(t) og R(t) form for at kunne plotte dem. Mit spørgsmål er så, hvordan gør jeg så det i Maple. 

 

Vedhæftet fil: sirmodel, plot.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: SIR-model, løsning koblede differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.