Matematik
Afstand linje til linje..
30. september 2005 af
det.dean (Slettet)
Hey..
Har lige et kort spørgsmål om noget jeg er i tvivl om.. Hvis man har to givet linjer:
l: y = -½x + 2
m: y = -½x + 49,5
Hvis jeg så skal finde afstanden mellem de 2 linjer, hvad gør jeg så?? Bruger jeg afstandsformlen for en linje til et punkt, da jeg har fået opgivet et punkt på m.. Eller kan jeg bare trække de 2 b-led fra hinanden???
//det.dean
Har lige et kort spørgsmål om noget jeg er i tvivl om.. Hvis man har to givet linjer:
l: y = -½x + 2
m: y = -½x + 49,5
Hvis jeg så skal finde afstanden mellem de 2 linjer, hvad gør jeg så?? Bruger jeg afstandsformlen for en linje til et punkt, da jeg har fået opgivet et punkt på m.. Eller kan jeg bare trække de 2 b-led fra hinanden???
//det.dean
Svar #1
30. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Du benytter såmænd blot et vilkårligt valgt punkt på én af linjerne og bestemmer afstanden fra dette punkt til den anden linje. Linjerne er parallelle, så det er underordnet hvilket punkt, du vælger.
Du kan ikke 'bare' trække b-værdierne fra hinanden; den difference refererer til den vertikale afstand mellem linjerne, dvs. afstanden mellem to punkter på linjerne med samme førstekoordinat. Men det er implicit den vinkelrette afstand, der spørges til.
//Epsilon
Du kan ikke 'bare' trække b-værdierne fra hinanden; den difference refererer til den vertikale afstand mellem linjerne, dvs. afstanden mellem to punkter på linjerne med samme førstekoordinat. Men det er implicit den vinkelrette afstand, der spørges til.
//Epsilon
Skriv et svar til: Afstand linje til linje..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
