Matematik

normalvektor og tværvektor HJÆLP

06. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Må man prikke en normalvektor med en tværvektor? 

Hvad er forskellen mellem : normalvektor, tværvektor og retningsvektor???? 

 

Hvordan laver man en normalvektor om til en retningsvektor????? :O


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man må prikke en hvilken som helst vektor med en hvilken som helst vektor.

En normalvektor er en vektor, der står vinkelret på noget, for eksempel vinkelret på en linie elelr en plan.

En tværvektor til en vektor i planen er en vektor, der har samme længde som den oprindelige vektor og som står vinkel ret på denne.

En retningsvektor bruges i forbindelse med en ret linie. En retningsvektor for en linie er en vektor, der er parallel med linien.

Har man en normalvektor til en linie i planen, vil normalvektorens tværvektor være en retningsvektor til linien.


Svar #2
06. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Tak! 

 

Hvis jeg har -2+4y - 18  =0 og (x,y) = (3,7) + t(-4,-2) 

 

Hvordan finder jeg ud af om de er ortogonale eller parallelle??

 

Ved at hvis de er parallelle er determinanten =0, og hvis de er ortogonale er prikproduktet lig 0..

skal jeg prikke (-2,4) og (-4,.2)??


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs en normal vektor n for den første linie, og en retningsvektor r for den anden linie.

Hvis der gælder    n r = 0 , er linierne parallelle.

Hvis der gælder    n^ r = 0 , er linierne ortogonale på hinanden.


Svar #4
06. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Når! det er fordi bogen ikke siger det :-) Mange tak!


Skriv et svar til: normalvektor og tværvektor HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.