Matematik

Arealet af overfladen

06. februar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en  forvirrende opgave.
Der er vist en figur, som forestiller at være en kasse.
Sådan lyder opgaven:

I en kasse med bund og uden låg. Kassen skal være bygget sådan, at længden, l, er det dobbelte af bredden, b. Kassens højde benævnes h, og kassens rumfang skal være 0,036 m3 (36 liter). Betem kassens mål, dvs. de tre størrelser l, b og h, så materialeforbruget er mindst, og så de nævnte betingelser er opfyldt. Beregn arealet af den mindst milige overflade.

Jeg har indtil videre kommet frem til det her: (er dog ikke færdig)

2*b*b*h=0,036
h= 0,036/2b^2

Er det korrekt indtil videre, og hvordan skal jeg komme videre?


Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde, at L = 2b .

Ja, det er korrekt indtil videre. Benyt parenteser:

h = 0,026 / (2b2) .

Opstil udtrykket for kassens samlede overfladeareal A udtrykt ved b og h, og indsæt udtrykket for h i dette. Find minimum for A som funktion af b alene.


Svar #2
06. februar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

hm. Det har jeg svært ved at forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kassens overflade består af 5 rektangler. Beregn det samlede areal af de 5 rektangler.

Bund: (2b)·b

2 sider på hver: b·h

2 sider på hver: 2b·h

Samlet areal = ....


Skriv et svar til: Arealet af overfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.