Fysik

Hjælp til forståelse

07. februar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

man skal ved hjælp af denne formel  d=10(m-M+5/5)(enhed:pc)

 

Prøv at finde afstenden til galaksen NGC 4526 ved hjælp af denne formel.

 

Spiralgalaksen NGC4526 med supernovaen SN1994D. Supernovaen har den tilsyneladende størrelsesklasse m=11 og den absolutte størrelsesklasse M=-20


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af Phthalaten (Slettet)

For at finde afstanden, skal du da bare sætte M og m ind på pladserne i formlen. Hvad skal du have hjælp til at forstå?


Brugbart svar (3)

Svar #2
07. februar 2013 af mathon

 

                                                  d = 10(m - M + 5)/5


                                                  d = 10(11 - (-20) + 5)/5 pc = 107,2 pc = 1,585·107pc

 

 


Svar #3
07. februar 2013 af willerboy (Slettet)

Det gir bare ikke det rigtige resultat

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2013 af Phthalaten (Slettet)

Så er det fordi du har fået fat på de forkerte værdier.


Skriv et svar til: Hjælp til forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.