Matematik
Matematik B
Hej Studi
Jeg prøver på at gennemføre denne opgave (Se linket)
http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120615%20skriftelig%20opgavesaet%20mat%20b%20stx.ashx
Jeg har lidt problemer med
Opgave 10
a)
f(x)=x4-2x2+4
f '(x)=4x3-4x
Løsninger: x= -1 V x= 0 V x= 1
b) Mit bud er :
Voksende: ]-∞;1]
Aftagende: [-1;∞[
c) Jeg har tegnet graferne f og g. Men jeg kender i formelen til at beregne arealet af M.
Svar #2
09. februar 2013 af mette48 (Slettet)
Areal =-11∫ f(x)dx
opdel arealet og beug arealformelen til at finde arealerne så de kan trækkes fra hinanden
Svar #3
09. februar 2013 af mathon
AM =-11∫ (f(x) - g(x))dx
AM =-11∫ (x4 -3x2 + 2)dx = [(1/5)x5 - x3 + 2x]-11 =
(1/5)•15 - 13 + 2•1 - ((1/5)•(-1)5 - (-1)3 + 2•(-1)) =
(1/5) - 1 + 2 + (1/5) - 1 + 2 = (2/5) + 2 = (2/5) + (10/5) = (12/5) = 2,4
Svar #4
09. februar 2013 af LeonhardEuler
Ok, jeg går stadig i folkeskolen, du ikke beregne opgaven med den formel. Jeg har set den en masse gange før, men jeg ved virkelig ikke hvordan man bruger den. Jeg tror jeg lærer hvis jeg ser hvordan man gør det.
Svar #5
09. februar 2013 af LeonhardEuler
Hvilken påvirkning har selve integraltegnet og dx med beregning, eller rettere sagt hvad gør de.
Svar #6
09. februar 2013 af mathon
...du skal kende begrebet stamfunktion F(x) til f(x)
a∫b f(x)dx = F(b) - F(a)
Svar #7
09. februar 2013 af LeonhardEuler
Hvad stamfunktioner overhovedet med dette at gøre. Stamfunktioner en omvendte af differentieret funktion. Altå F(x)=f(x)
Svar #8
09. februar 2013 af LeonhardEuler
Jeg forstår det nu, men har du ikke lavet en fejl, Mathon.
#3
Skal der ikke stå, x4-2x2+4
Du har skrevet +2
Svar #9
09. februar 2013 af mathon
..henvend dig ikke igen før du har lært at hæve en minusparentes!
Svar #10
09. februar 2013 af LeonhardEuler
Undskyld Mathon. Tusind tak for hjælpen, det var bare mig der havde misforstået dig. Du er den bedste!!
Skriv et svar til: Matematik B
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
