Matematik

trigonometri

09. februar 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har prøvet på at løse følgende opgaver, men er usikker på om mit resultat til opg b og c er rigtig

Opgave 3
Figuren viser en trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren.
a) Gør rede for, at ∠B = 49,7° .
b) Bestem arealet af trekant ABC.
Højden fra C skærer siden AB i punktet D.
c) Bestem længden af AD.


a= 4

b= 5.7

c= 7. 4

sårn har jeg udregnet opgaverne:

a) jeg har brugt cosinusrelation til vinkel B

b) Jeg har brugt formlen T = 1/2 *a * c * sin(B) = T = 1/2 * 4*7,4 * sin(49,7) = 11,29 

c) den opgave forstår jeg ikke

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder "sådan" på dansk.

a) er korrekt fremgangsmåde.

b) er også korrekt fremgangsmåde

c) Læs forklaringen:

Højden fra C skærer siden AB i punktet D

D er altså fodpunktet for højden hc på siden c.. Trekanten ACD er retvinklet, og siden AD er en af dens kateter. Siden AC = b er hypotenusen i denne retvinklede trekant. Beregn længden af højden hc = CD , og benyt så Pythagoras til at beregne AD.


Svar #2
09. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

hvordan finder jeg længden af hcskal jeg så bruge trekanten DCB. men hvad er det jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Højden hc er også katete i den retvinklede trekant DCB, hvor man kender vinkel B og hypotenusen BC = a . Derfor gælder

hc = a·sin(B)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.