Fysik

Elektro statiske kræfter..

09. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Jeg sidder har et endnu et problem med en anden opgave om elektro statiske kræfter..

 

Opgaven 

http://snag.gy/Zg3SO.jpg

 

Hvad jeg er indtilvidere kommet til

http://snag.gy/rQ2kz.jpg

Til venstre af lighedstegnet ses Summen af kræfterne q3 og q4

og til højre ses q2..

For at at kunne D, er jeg nød til at må jeg antage at q3+q4 = q2.. hvilket er derfor jeg har opstillet den således.Dog får jeg stadig et forkert resultat.. 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ladningerne for både q2, q3 og q4 er givet i opgaven, og der gælder, at q3+q4 ≠ q2.

(a) Opstil udtrykket for den samlede elektrostatiske kraft på q1 fra de tre andre ladninger, og bestem afstanden D, så at denne kraft bliver lig med 0 .

Eftersom ladningerne q3 og q4 er ens og ligger symmetrisk omkring x-aksen, kan man nøjes med at se på kræfternes komponenter i x-retningen.

2·(1/(4πε0))·q1·q3·cos(θ)/(d/cos(θ))2 + (1/(4πε0))·q1·q2/(d+D)2 = 0 , dvs.

2q3/(d2·cos(θ)) + q2/(d+D)2 = 0 , dvs

2q3·(d+D)2 + q2·d2·cos(θ) = 0 , eller

D = -d + d·(-q2·cos(θ)/(2q3))1/2

    = d·( -1 + (5(√3)/4)1/2 )

    = 0,4717d

Ud fra udtrykket, hvori θ indgår, kan man let besvare spm (b) .


Skriv et svar til: Elektro statiske kræfter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.