Matematik

Bestem a og b - højde over havet

10. februar 2013 af Purløg (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://i47.tinypic.com/4jt1rd.png --- Opgavebeskrivelse

Jeg har lige løst en lignende opgave, men der brugte jeg potensregression til at bestemme a og b. Det tror jeg ikke, at jeg skal gøre her...
Er der nogen der kan forklare mig, hvordan jeg løser opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

Generelt med den slags ligninger kan man sætte de pågældende værdier ind i funktionsudtrykket, hvilket giver 2 ligninger med 2 ubekendte.

I dette tilfælde er det en lineær ligning hvor a kan findes af a=Δy/Δx


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2013 af c090892 (Slettet)

Du kan sagtens bruge LinReg til denne opgave (du har jo to punkter).

a = -44

b = 333,2

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af mathon

eller

           [x,y,1;0.3,320,1;2.8,210,1]->a

           expand(solve(det(a)=0,y))


Svar #4
12. februar 2013 af Purløg (Slettet)

Jeg er taknemmelig for jeres svar... Men jeg forstår slet ikke, hvad jeg skal gøre. ):
Jeg aner ikke hvad LinReg er eller hvad der menes med

[x,y,1;0.3,320,1;2.8,210,1]->a

           expand(solve(det(a)=0,y))"


Skriv et svar til: Bestem a og b - højde over havet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.