Matematik

Betinget sandsynlighed

10. februar 2013 af Hej2012 (Slettet) - Niveau: A-niveau

C.07 I en seerundersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af den voksne danske befolkning  blev følgende spørgsmål stillet:

1.  Så De nyheder på TV2 i dag?                   Ja   ___       Nej   ___

2.  Så De reklamer på TV2 i dag?  Ja   ___       Nej   _____

3.  Så De nyheder på DR i dag?  Ja   ____   Nej   ____

Undersøgelsen blev gennemført over en kort periode, der skønnes at være dækkende  for seervanerne.

Analyser af resultaterne viser, at 30 % af de adspurgte så nyheder på TV2, 40 % så  nyheder på DR og 25 % så nyheder på både TV2 og DR.

Sp.a Beregn sandsynligheden for, at en adspurgt hverken har set nyheder på TV2 eller DR.

Der har jeg fået sandsynligheden til 55 %.

En nærmere analyse af undersøgelsens spørgsmål 2 og 1 viser, at 90 % af de  adspurgte, der har set reklamer på TV2, har set nyheder på TV2. 25 % af de adspurgte  så reklamer på TV2.

Sp.b Beregn sandsynligheden for, at en adspurgt, der har set nyheder på TV2, ser reklamer på  TV2.

Nogen der kan hjælpe med spørgsmål b, mener jeg skal bruge betinget sandsynlighed. Men er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

Det er korrekt at du skal bruge betinget sandsynligheder.

Kald A hændelsen set reklame,  B hændelsen set TV2. Der gælder så at sandsynligheden for at du har set TV2 hvis du har set reklamaer er P(B|A) = P(A∩B)/P(A) Brug dette til at finde P(A∩B) og dernæst dette til at besvare spørgsmålet


Svar #2
10. februar 2013 af Hej2012 (Slettet)

Vil du ikke prøve at opstille det med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af peter lind

P(B|A) = 0,9    P(A) = 0,25


Svar #4
10. februar 2013 af Hej2012 (Slettet)

P(A∩B)=0,225 så svaret?

Og hvad betyder dette egentlig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2013 af peter lind

Nej. Det er kun et skridt på vejen. Der spørges efter P(A|B)


Svar #6
10. februar 2013 af Hej2012 (Slettet)

Så er jeg ikke sikker på jeg forstår opgaven.

Skal jeg så gøre følgende:

P(A|B)=P(A∩B)/P(B)

Og hvad er P(B) så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2013 af peter lind

B er hændelsen ser nyheder på TV2. Sandsynligheden for det er angivet i opgaven


Skriv et svar til: Betinget sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.