Matematik

Vinkelhalveringslinje m.m.

10. februar 2013 af lazz94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Søger hjælp til en opgave !

I en trekant ABC skærer vinkelhalveringslinjen vA siden BC i punktet
D. Det oplyses, at <DAB = 30, |AB|= 35 og |AD| = 24.
a) Beregn |BD| og <B.
b) Beregn |BC|.
c) Beregn arealet af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af mathon

 

                          |BD|2 = vA2 + c2 - 2•vA•c•cos(DAB)

 


                                        |BD|2 + c2 - vA2
                          cos(B) = -----------------
                                             2•|BD|•c


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af peter lind

Lav først og fremmest en grov tegning af trekanten med markering af hvad du ved

a) brug cosinusrelationerne

b) Brug at summenaf vinklerne i en trekant er  180º til at finde vinkel C. Brug dernæst sinusrelationerne til at finde |BC|

c Brug at arealet af en trekant er ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af mathon

 

                              2bc•cos(A/2)
                     vA = ----------------
                                   b + c

hvoraf
                                   vA•c
                     b = ------------------
                           2c•cos(A/2) - vA

 

           

                            T = (1/2) • b • c • sin(A)

                          

 


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.