Matematik

Vilkårlig trekant

10. februar 2013 af linemunkholmlarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med en vilkårlig trekant, hvor jeg kun kender de tre vinkler, men ingen af sidene. 
Vinklerne er således: A= 24,5, B= 83,2 og C= 72,3. 
Hvad skal jeg gøre for at finde siderne ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af SuneChr

Godt nok skal man kende mindst tre stykker i en trekant for at beregne de øvrige stykker, men et af stykkerne skal være en side. Hvis du prøver at tegne en trekant med de tre kendte vinkler, vil du se, at der er uendelig mange trekanter, der opfylder kravet om vinklerne. Hvis du kender arealet eller omkredsen af trekanten i # 0 , kan beregningerne lade sig gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Det kan du ikke. Du ved ikke om den ene side er 3mtr eller 3km. Alt afhængigt af hvad den er, så ændre de to andre sig også.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan vælge at sætte en af siderne til 1, for eksempel a = 1. Det betyder, at man vælger siden a som sin længdeenhed, og man kan så bestemme forholdene b/a og c/a mellem sidernes længder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Kan hun ikke bruge cosinusrelationerne, nu når hun kender 3 vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan bestemme b/a og c/a ved hjælp af sinusrelationerne, se #3.

b/a = sin(B)/sin(A) , og c/a = sin(C)/sin(A) .


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.