Matematik

Akut; det er lidt

12. februar 2013 af ulykke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen er igang med en ligning

og tror jeg skal bruge logoritme men kan ikke huske og finde ud af hvordan man gøre det gider en at forklare det :D

opgaven som skal løses : 1,43^x =5


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Casabon

Du har helt ret. Du skal bruge logaritmen, hvis du vil isolere x. Husk at du skal tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet.

Regnereglen er;

log(ax) = x * log(a)


Svar #2
12. februar 2013 af ulykke (Slettet)

Glad for at høre at jeg er på dette  rette spor, men forstår det ikke helt, kan du ikke give et eksempel med tal i :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2013 af Casabon

1,43x = 5 ⇔ log(1,43x) = log(5) ⇔ x * log(1,43) = log(5) ⇔ x = log(5)/log(1,43)


Svar #4
12. februar 2013 af ulykke (Slettet)

Mange tusind Tak for hjælpen, du har redet min dag :D forsæt med en god dag :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2013 af Casabon

I lige måde. :)


Skriv et svar til: Akut; det er lidt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.