Matematik

bevis cos(c)=(1/tanA)*(1/tanB)

12. februar 2013 af milledin (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er midt i en SSO og kan simpelthen ikke få lavet det sidste af beviserne for retvinklede sfæriske trekanter. Er der mon nogen der kan hjælpe?

Dbh. Mette


Svar #1
12. februar 2013 af milledin (Slettet)

...altså jeg er nået frem til at cosc=cosa*cosb og at cosa=cosA/sinB og cosb=cosB/sinA..... og så kan jeg ikke rigtigt komme videre :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2013 af hbhans (Slettet)

Man har:  tan(A) = tan(a)/sin(b) og tan(B) = tan(b)/sin(a).

Heraf fås: tan(A)*tan(B) = tan(a)/sin(b)*tan(b)/sin(a) = tan(a)/sin(a) * tan(b)/sin(b) = 1/(cos(a)*1/cos(b) = 1/cos(c)

fordi cos(c) = cos(a)*cos(b) QED


Svar #4
12. februar 2013 af milledin (Slettet)

aaargh, det er jeg virkelig ked af, men det forstod jeg ikke.... ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2013 af hbhans (Slettet)

Prøv at se vedlagte kopier af den matematikbog jeg selv benyttede i 1946.

Vedhæftet fil:Untitled.pdf

Svar #6
12. februar 2013 af milledin (Slettet)

mange tak for hjælpen - så klarede jeg mig alligevel igennem.:)


Skriv et svar til: bevis cos(c)=(1/tanA)*(1/tanB)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.