Matematik

Andengradsligning

12. februar 2013 af hejfjolle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mit matematik er lidt rustent, og kan simpelthen ikke huske hvordan man ophæver parentesen i en ligning som dette. Det er altså hvad der er a, b og c jeg ikke kan finde ud af. 

Er der en sød sjæl der vil hjælpe?

(x-3)^2-4=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kendt kvadratsætning til at faktorisere venstresiden:

(x-3)2 - 4 = 0 , dvs

(x-3)2 - 22 = 0

(x-3 + 2)(x-3 -2) = 0 , dvs

(x-1)(x-5) = 0

Benyt nulreglen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2013 af hbhans (Slettet)

Kvadratet for en toleddet størrelse får 3 led: kvadratet på det første led, plus kvadratet på det andet led plus eller minus det dobbelte  produkt af de to led. Du kan også finde svaret ved simpelthen at gange ud:

(x-3)(x-3) = x2 -3x -3x + 32 = x2 + 32 - 2*3x

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2013 af exatb

Parentesen kan umiddelbart ophæves når toledede differens udregnes. Det er kun ved minusparenteser der sker ændringer.

x2 + 9 - 6x - 4 = 0

1x2 - 6x + 5 = 0

1,6 og 5 er hhv A, B og C


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Faktisk er det

1 , -6 og 5, der hhv. er A, B og C i den sammenhæng.


Svar #5
12. februar 2013 af hejfjolle (Slettet)

Mange tak for svar! :-) 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.