Fysik

Delta i formler?

14. februar 2013 af anonym000

Hej

Jeg ved godt, hvad flg. tegn betyder "Δ". Men jeg synes ikke det bliver brugt konsekvent. 

Fx i E=m*c*T

Så har jeg set flg. udgaver:

ΔE=m*c*T

E=m*c*ΔT

ΔE=m*c*ΔT

Hvad for en er det mest korrekte at bruge? Har det også gør med i hvad for et sammenhæng det er man skal anvende formlen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2013 af mathon

 

                                        ΔE = mc ΔT


Svar #2
14. februar 2013 af anonym000

Okay.

Er tankegangen sådan her:

massen er konstant, c er en stofkonstant, ergo er det eneste som ændre sig er temperaturen, ergo energien?

 

- - -

...............


Svar #3
14. februar 2013 af anonym000

Hvad med formlen for kinetisk energi;

E=½mv2

Skal jeg så sige

ΔE=½mΔv2

fordi massen er konstant, så E afhænger af farten.

Er det korrekt?

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Det er ikke hastighedens ændring, der indgår, men selve hastigheden. Man bør skrive

Ekin = (1/2)mv2

Det er korrekt, at i visse sammenhænge modsvares en ændring i potentiel energi af en tilsvarende ændring med modsat fortegn i kinetisk energi, i et system, hvor den samlede mekaniske energi er bevaret. Man kan da skrive

ΔEkin + ΔEpot = 0 ,

hvor man med ΔEkin mener Ekin2 - Ekin1 .

Når man anvender symboler, bør man altid ledsage dem med en beskrivelse, der tydeligt forklarer, hvad der menes med symbolerne.


Svar #5
14. februar 2013 af anonym000

Okay.

- - -

...............


Skriv et svar til: Delta i formler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.