Fysik

1/r?

14. februar 2013 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved dette forsøg holdes radius r  og strømstyrken I konstant, mens drejningsvinkel my varierer som den eneste.

Hen af y-aksen afbildes drejningsvinkel my og hen af x afbildes 1/r...

Nogen der kan forklare hvorfor jeg skal have radius i den brøk? (beklager den lidt mærkelige formulering)


Svar #1
14. februar 2013 af 3bt (Slettet)

HoV!! Havde ikke set, at antal veninger varierer... Men det ændrer stadig ikke mit spørgsmål..


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2013 af hesch (Slettet)

Du må forklare opgaven nærmere.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2013 af NejTilSvampe

Det handler vel om at du gerne vil vise en eller anden sammenhæng mellem "drejningsvinklen" og radius.

F.eks. Hvis der er en sammenhæng

f(r) = a/r 

så kan det være ret svært at genkende den type graf (hyperbel) bare på udseende.

Men hvis du laver en graf

f(x) = ax

hvor x = 1/r, så vil grafen afbildes som en ret linje, som er let at genkende.


Skriv et svar til: 1/r?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.