Fysik

Fysik opgave

14. februar 2013 af NR91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle, sidder med en opgave jeg ikke forstår. Er der nogen der kan hjælpe, evt hvilken formel jeg skal bruge?

Hvis en frisk studerende i stedet pumper slangen meget hurtigt sker kompressionen tilnærmelsesvis adiabatisk. Vi antager at den friske studerende pumper slangen med det samme mol gas og udfører samme volumenændring (V1 / V2) som i det isoterme tilfælde ovenfor. Hvad er arbejdet som den friske studerende skal udføre for at pumpe slangen? (Hint: Find først sluttrykket og anvend derefter ligning (1) med =1.40).


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2013 af mathon

adiabatisk arbejde

 

                                                        p2•V2 - p1•V1    p2•V2 - p1•V1
                                  Atryk_rumfag =  ---------------- = ----------------
                                                               γ - 1                 0,4

 

genlæs
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1303974


Svar #2
14. februar 2013 af NR91 (Slettet)

Tak for svaret, men hvad er mi p2, v2, p1 og v1 værdier? .

Er min p2 og p1 atmosfæretrykket ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2013 af mathon

 

            Ja


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.