Matematik

Trigonometri - Firkant

15. februar 2013 af FatalShots (Slettet) - Niveau: B-niveau

I firkant ABCD er vinkel D = 90°, vinkel C = 100°, siden |AD| = 22,8 og siden |AB| = 17,7
Desuden er siden |CD| = 13,1.
Beregn de ubekendte vinkler A og B og den ukendte side |BC|.

Så jeg ved ikke helt hvordan at jeg skal udregne denne opgave. Jeg har jo allerede oplyst 3 af siderne kan jeg så opstille en trekant og lave Pythaegoras og derefter udregne de ubekendte vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trekant ACD er retvinklet, så diagonalen AC kan beregnes ved at benytte Pythagoras. Dernæst kan man beregne vinkel C i trekant ACD, og derved til sidst beregne vinkel C i trekant ABC. Man kender da to sider og en vinkel i trekant ABC og det er muligt at bestemme de manglende stykker i trekant ABC.


Svar #2
15. februar 2013 af FatalShots (Slettet)

Mange tak :) #1


Skriv et svar til: Trigonometri - Firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.