Fysik

Brydningsindeks! akut Hjælp!

16. februar 2013 af blondieHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Har brug for hjælp til disse 2 opgaver Fra Orbit B!

Spørgsmål 1

En lysstråle sendes med en indfaldsvinkel på 74,9 grader ned gennem en væskeoverflade. Brydningsvinklen er 45,3 grader. Bestem væskens brydningsindeks?!!??

Spørgsmål 2

En lysstråle sendes fra laboratorieglas ind i vand. Brydningsvinklen i vandet er 26,3 grader. Bestem indfaldsvinkel i glasset?!???

Hurtig hjælp!

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt brydningsloven (Snells lov) til at bestemme brydningsindekset.


Svar #2
16. februar 2013 af blondieHTX (Slettet)

Så i spørgsmål 1 lyder det så 74,9 grader / 45,3 grader?

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej man skal benytte brydningsloven ordentligt. Det er sinus til vinklerne, der indgår:

nluft·sin(i) = nvæske·sin(b) ,

med nluft = 1 fås så

nvæske = sin(i) / sin(b) = sin(74,9º) / sin(45,3º) = ...


Svar #4
16. februar 2013 af blondieHTX (Slettet)

Nå.. Tusinde tak:-)

Men hvad så med spørgsmål 2? Hvad formlen for infaldsvinklen??:-)

Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2013 af mathon

generelt
                gælder

                                   n1•sin(φ1) = n2•sin(φ2)

 

specifikt:

                                                   sin(iglas) / sin(bvand)  = nvand / nglas


                                                   sin(iglas) = (nvand / nglas) • sin(bvand)


Skriv et svar til: Brydningsindeks! akut Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.