Tysk

Omvendt ordstilling og vending

16. februar 2013 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Hvornår er der omvendt ordstilling på tysk?

Fx: Han skrev en regning i går = Gestern schrieb er eine Rechnung. 

Er denne sætning korrekt, eller skal der være ligefrem ordstilling? Er det når, der er tid forrest, at der skal være omvendt ordstilling?

Jeg har et spørgsmål mere. Når man skrive: Hun kommer hjem, bliver det så = sie kommt zu Hause eller sie kommt nach Hause. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2013 af Stygotius (Slettet)

Omvendt ordstilling (=inversion) bruges på samme måde på tysk som på dansk:

 

Hvis et eller andet (ligegyldigt hvad) kommer før grundleddet i en hovedsætning, har man inversion (= verballed før subjekt)

Smlgn.

Han kommer i morgen

  X        O

 

I morgen kommer han

                  O         X

Du får et kys hvis du er sød

 X   O

Hvis du er sød,   får du et kys.

                           O   X


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. februar 2013 af Stygotius (Slettet)

nach Hause = hjem

zu Hause = hjemme


Skriv et svar til: Omvendt ordstilling og vending

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.