Matematik

Hjælp til min fsa...

16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 
Jeg har lidt problemer med et par opg. Håber I kan og vil hjælpe :-)

Punkterne A, B og C ligger på en ret linje, og punkterne D, B og E ligger på en ret linje. Forholdene mellem længemålene på figur ABCDE er ikke tegnet rigtigt.-

Tegning herunder viser tegningen. 
den stiplede linge fra A går op og bliver til E hvor den møder det stiplede linje nede fra D...

 

 

                   /                                                                                                   !
                 /                                                                                                     !
   C____/____________________________________________!A
    !  4    /                                                               20
    !       /
    !     / 
12!   /
    !  /
    !/
     D

 

 

 

 

5.1 Tegn figur ABCDE, så forholdet mellem længdemålene passer. Brug evt. et it-værktøj. 
- Må man forkorte længderne? Altså f. eks. 1:200? ( det står i m på teningen)

5.4 Hvilken vinkel vil du måle for at kunne bruge funktionen tangens til at beregne afstanden fra A til E? Du skal begrunde dit svar. 


_________________________________________________________________________________________

6.4 Hvor stor er arealet af figur n i figurfølgen?
Alle figurerne er drageformet.

figur et har et areal på 4
figur to har et areal på 12
figur tre har et areal på 27
figur fire har et areal på 48


Svar #1
16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet)

tegning er lidt ødelagt.  De to udråbstegn på højre side skal flyttes ind til A
Og de skrå streger ved D skulle være skrå op til E...


Svar #2
16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet)

B er det punkt hvor den skrå linje fra D op til E Rammer linje CA


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

6.4

Er arealet af figur 1 lig med 4 ?


Svar #4
16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet)

Ja:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opg 6.4 minder om denne opgave https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1285223

hvor figur nr 1 har arealet 3, ikke 4.


Svar #6
16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet)

Det kan jeg godt se. Min fejl, men kan du hjælpe mig? :-s


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så kan du se på sammenhængen mellem figurens nummer og arealet

Figur nr.              Areal
    1                          3           =    3·1
    2                        12           =    3·4
    3                        27           =    3·9
    4                        48           =    3·16

Find nu formlen for arealet af figur nr. n .


Svar #8
16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet)

Tak. Det kan jeg godt! :-)


Svar #9
16. februar 2013 af Ceci7979 (Slettet)

Er der nogle der kan de andre opg? (:

Skriv et svar til: Hjælp til min fsa...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.