Matematik

Koordinatsæt

17. februar 2013 af Henryness (Slettet)

Funktionerne f og g er givet ved

 

f(x) = -2x^2 - 0,5x - 3        og       g(x)= 4,2x-5

 

a) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g. 
 

 

 

 

Hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af mathon

 skæring kræver bl.a. identisk 2.koordinat

                         

                                       -2x2 - 0,5x - 3  =  y  =  4,2x - 5

                                       -2xo2 - 4,7xo + 2 = 0

 

                                        yo = 4,2xo - 5

                                      


Svar #2
17. februar 2013 af Henryness (Slettet)

Det forstår jeg ikke, det tror jeg ikke at jeg har lært? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af mathon

har du glemt, hvordan du

          løser en andengradsligning?


Svar #4
17. februar 2013 af Henryness (Slettet)

Nej, det ved jeg godt.. Men har aldrig hørt om identisk 2. koordinat??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Han mener at du skal sætte de to ligninger lig med hinanden for når de skærer hinanden har de samme y-koordinat


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2013 af mathon

#1

                         

                                       -2x2 - 0,5x - 3  =  y  =  4,2x - 5

                                       -2xo2 - 4,7xo + 2 = 0

                                                     -47 - √(3809)                             -47 + √(3809)
                                            xo1 =  ----------------                    xo2 =  ----------------
                                                             40                                               40

 

                                                      -1987 - 21•√(3809)                  -1987 + 21•√(3809)
                                            yo1 = -------------------------        yo1 = --------------------------
                                                                200                                            200

                                     


Skriv et svar til: Koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.