Matematik

HJÆLP. skæring mellem en parabel og en linje

13. januar 2012 af minihej (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har følgende opgave:

Bestem ved beregning skæringspunkterne (x1 , y1) og (x2 , y2)  mellem grafen for f og grafen for g, når f(x)=x2-3x-4   og g(x)=2x-4.

 

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af mathon

skæring kræver bl.a. identisk andenkoordinat
hvoraf

                                   x2 - 3x - 4 = y = 2x - 4

                                   x2 - 5x = 0

                                   x·(x-5) = 0

                                       x1 = 0   v   x2 = 5

skæringspunkter
                                  S1 = (0,2·0 - 4) = (0,-4)

                                  S2 = (5,2·5 - 4) = (5,6)


Skriv et svar til: HJÆLP. skæring mellem en parabel og en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.