Fysik

ioniserende stråling

17. februar 2013 af SaraLin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle som kan fortælle mig, om jeg er på rette spor?

 

Selv om den biologiske virkning af ioniserende stråling kan være stor, er der ofte tale om små energimængder. En rotte, som vejer 200 g modtager under et eksperiment en dosis på 500 mSv.

Beregn den energi, som herved er afsat i rotten.

E = den absorberede energi
m = massen af det bestrålede væv
D = absorberet dosis

D = E/m
D*m = (E*m)/m
E = D*m

E = 500/0,2 kg.
E = 2500 J


Skriv et svar til: ioniserende stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.