Fysik

Elektricitet

18. februar 2013 af Sus92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave, og har brug for hjælp!

Opgaven lyder: 

Opgave 115: En 20 meter lang forlængerledning med resistansen 0,80O skal benyttes til nogle udendørs elvarmere en kold sommeraften. Der skal leveres en effekt på 1500 W (230 V).
Beregn strømstyrken og beregn den procentdel af de 1500 W, som går tabt i forlængerledningen.

Skal jeg bare bruge formlen I = U/R til at finde strømstyrken, eller hvorledes? 

Tak på forhånd. :-)


Svar #1
18. februar 2013 af Sus92 (Slettet)

hov, 0,80 Ω


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2013 af mathon

 

                                                    I = P/U = (1500 W) / (230 V) = 6,52 A

                                                    Ptab = Rledning • I2 = (0,80 Ω) • (6,52 A)2 = 34,03 W

   relativt effekttab

                                                     Ptab       34,03 W
                                                   -------- =  -----------  = 0,0227 = 2,3%  (1 dec.)
                                                    Ptilført       1500 W


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2013 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.