Fysik

Energiforbrug

18. februar 2013 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En computer med skærm har et effektforbrug på 0,15 kW

A) Beregn energiforbruget i tiden 6,0h

B) Beren prisen for energiforbruget, idet elprisen er 2,0kr/kWh

 

A) ΔE = P * Δt → ΔE = 150 (watt) * 216000 (sek) = 324000 W/s

B) ??

Kan ikke finde ud af at beregne prisen. Håber en kan hjælpe..


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. februar 2013 af Ø,P (Slettet)

det er ikke watt per sekund, men bare watt og watt er joule pr sekund. ög der går 3,6 megajoule (3600 000) til en kWh.


Brugbart svar (3)

Svar #2
18. februar 2013 af mathon

 

A) 
                             E = P
t = (150 W) (6 h) = 900 Wh = 0,900 kWh

B)
                             Pris = (0,900 kWh) • (2,0 kr/kWh) = 1,80 kr


Skriv et svar til: Energiforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.