Matematik

Hjælp

18. februar 2013 af 123454 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse følgende opgave på mapple :

I en model for fiskearten kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens alder, som tilfredsstiller differentialligningen
dL/dt=k*(100-L)
Hvor k er en konstant, L angiver fiskens længde målt i cm, og t angiver fiskens alder målt i år.
Det oplyses, at til tidspunktet t=0 er fiskens længde 0,4 cm, og til tidspunktet t=1 er fiskens længde 11 cm.
 a) Bestem L som funktion af t

Nogen der kan hjælpe med hvordan jeg kan løse denne opgave på mapple, altså hvordan det skal indsættes på mapple ??

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af nielsenHTX

du skal bruge dsolve()


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2013 af mathon

 

                                           L(t) = C•e-k•t
                  og

                                           L(0) = 0,4 = C•e-k•0 = C
   hvoraf
                                           L(t) = 0,4•e-k•t
                  og
                                           L(1) = 11 = 0,4•e-k•1

                                           11 = 0,4•e-k•1

                                           e-k•1 = (11/0,4)

                                           -k = ln(11/0,4) = 3,31419

konklusion
                                           L(t) = 0,4•e3,31419•t


                 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.