Matematik

Bestem vinkel mellem linje og funktion

19. februar 2013 af Wallahhh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået oplyst at en linje m tangerer grafen for f i punktet A

Derudover ved jeg at:
f(x)=  2 sin(x) + 2

g(x)= 1/3 x

A = (3,56 , 1,18)

Spørgsmålet er følgende;
Bestem vinklen mellem linje m og grafen for g 

 

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for g(x) er også en ret linie. Vinkeln mellem de to linier kan bestemmes som vinklen mellem de to liniers normalvektorer, eller som vinklen mellem de to liniers retningsvektorer.

Grafen for g(x) har linien y = (1/3)x og den har dermed vektoren [1/3 , -1] som normalvektor.


Svar #2
19. februar 2013 af Wallahhh (Slettet)

Mange tak for svaret! Jeg kan dog ikke helt se, hvordan man kommer frem til m's normal- eller retningsvektorer..,


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Linien m er tangent til grafen for f(x) i punktet A. Liniens hældningskoefficient er derfor a = f '(3,56) .

En normalvektor til linien m er derfor vektoren n = [a , -1] .


Skriv et svar til: Bestem vinkel mellem linje og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.