Fysik

Orbit b HTX - Opdrift

20. februar 2013 af JohnWatson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.
Vi er i min klasse i gang med en fysik rapport om opdrift, og skal i denne sammenhæng lave to opgaver som skal afleveres med rapporten. Problemet er, at jeg overhovedet ikke forstår hvad det er der skal gøres i opgaverne.. Jeg har virkelig brug for hjælp. Det er opgave Ø3.10 og Ø3.11 der skal laves.
Jeg vil ikke have svarene - bare en forklaring/hjælp til hvilke formler der evt. skal bruges. Er lost.

E3.6
En isflage på 57 m3 flyder på overfladen af en sø. Hvor meget stikker ned i vandet?

Vi begynder med at beregne massen af isen:
(densiteten af is findes på side 26)

m = ρ*V=920  kg/m^3 *57 m^3=52,440 kg

Tyngekraften bliver nu

F1 = m * g = 52,440 kg * 9,82 N/kg = 514,960 N

Da isen ligger stille må tyngekraften og opdriften være lige store. Vi kan derfor finde rumfanget af det vand, der er skubbet væk:
V=  F_op/(ρ_vand*g)=(514,960 N)/(1000 kg/m^3 *9,82 N/kg  )=52,44 m^3≈52 m^3

Ø3.10
Hvis isflagen i eksempel 3.6 lå i saltvand, hvor meget ville så stikke op?


Ø3.11
Beregn opdriften på en 250 m3 heliumballon.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af peter lind

3.10 Samme metode som  foregående opgave. Du skal bare bruge massefylden for saltvand  stedet.

Det er der kke nok oplysninger tl. Det kommer an på tryk og temperatur men elelrs er prncppet det samme som  det foregående.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2013 af papas (Slettet)

ρ / ρ'  = V / V'

 

3.11  F = ρluft g V


Skriv et svar til: Orbit b HTX - Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.