Fysik

Varmemængde

20. februar 2013 af Flowerpowe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude

Jeg har nogen problemer med 1 opgave.

Forestil dig, at du har 10 g vand, som er opvarmet til kogepunktet.
- Beregn den varmemængde, der skal tilføres vandet for at fordampe det til vanddamp ved temperaturen 100?.
Q=mvand•Lf

Q=0,01 kg•2257 kJ/kg= 23 kJ


-Hvor stor er den varmemængde, der frigøres fra dampen, når den igen fortættes til vand ved 100 ??:

Her er jeg i tvivl ... tænkte på om der er det samme. Om der ikke fanges ligeså meget energi når den fortætter, som der frigives når det fordamper??

 

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af peter lind

Dit forslag er rgtig


Skriv et svar til: Varmemængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.