Fysik

Spredning

21. februar 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fem tal og gennemsnittet af disse fem tal. Hvordan udregner jeg så spredningen? og variansen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af peter lind

Variansen = ∑(xi-g)2 /4 hvor xi er de faktiske observationer og g er gennemsnittet. Spredning = kvrod(variansen)


Svar #2
21. februar 2013 af Sinimini (Slettet)

Hvorfor skal jeg dividere med 4? Jeg har jo fem tal?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2013 af peter lind

Det er fordi g er beregnet ud fra de observerede tal. Summen bliver mindre end hvis du havde et middeltal andet sted fra. Det kræver en noget kompliceret regning at komme frem til det.


Svar #4
21. februar 2013 af Sinimini (Slettet)

Tak, men findes der ikke en generel formel?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. februar 2013 af peter lind

jo variansen = ∑(xi-g)2/(n-1) hvor n er antal observationer


Svar #6
21. februar 2013 af Sinimini (Slettet)

Mange tak. SKal man kun take gennemsnittet af tælleren, eller er det hele brøken?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. februar 2013 af peter lind

Det spørgsmål giver ikke rigtig nogen mening. Gennemsnittet skal beregnes som normalt altså g=∑xi/n


Svar #8
23. februar 2013 af Sinimini (Slettet)

Okay, men skal jeg skal sige: (Σ(x-g)2 + Σ(x2-g)2 + Σ(x3-g)2 ...)/ (n-1)?


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. februar 2013 af xama (Slettet)

                             


Svar #10
23. februar 2013 af Sinimini (Slettet)

Tak skal du have, men mangler vi ikke at tage middelværdien af det sidste? Vi har jo slet ikke det tegn i den sidste, der står deroppe?


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. februar 2013 af peter lind

Det er faktisk en form for middelværdi der beregnes.


Skriv et svar til: Spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.