Matematik

Vektor

21. februar 2013 af BIF1088 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med en opgave om vektorer og jeg kan ikke få det til at passe, så håber virkelig på at en af jer kan hjælpe mig

Opgaven lyder sådan:

Trekanten ABC har vinkelspidserne A (-2,1), B (3,5), C (5,-1). Bestem en
normelvektor for hver af de linjer, siderne ligger på, og opskriv
en ligning for hver af linjerne.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vektorerne AB, BC, og CA . Tværvektorerne til hver af disse vektorer er da en normalvektor til en af de linier, der indeholder siderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af mathon

 

                 AB = [3-(-2),5-1] = [5,4]  med normalvektor    nAB = AB^ = [-4,5]

                 


Svar #3
21. februar 2013 af BIF1088 (Slettet)

Kan det så passe at AC = (5-(-2)/(-1)-5 = (7,-2) og det er (2,7)
Og ved BC = 5-3/(-1)-5 = (2,-6) og der et (6,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
21. februar 2013 af BIF1088 (Slettet)

Super mange tak

Hvordan vil du sige man skal beregne ligningen for hver af linjerne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når man kender en normalvektor [a , b] og et punkt på linien (x0 , y0) , er liniens ligning

a·(x - x0) + b·(y - y0) = 0


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.