Matematik

Beregn h i en kegle

02. oktober 2005 af Jeg er mig (Slettet)
Hej
Jeg er en folkeskole elev og går i 7. klasse.

Er i tvivl hvordan man regner denne opgave her:

Beregn h i en kegle, hvor r=6 cm V=942 cm3

Jeg vil gerne have formel og forklaring

Mvh.

Hans

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

V = (1/3)*pi*r^2*h
dvs
h= V/((1/3)*pi*r^2)

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der gælder, at

V = r²*h/3.

Nu skal du bare have isoleret h.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hmm ... jeg manglede søreme en faktor pi, som 2835 også skriver i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

pi er en konstant = 3,141592654
normalt bruger man i folkeskolen
pi = 3,14

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#4

Hvis der ikke står oplyst pi som værende 3,14 eller 3,1416 etc. skal man regne med at bruge pi funktionen på en lommeregner...

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Ja, i sådanne opgaver regner opgaveskriveren med at du i forvejen kender pi. Det vil da være ret mærkeligt hvis I endnu intet om pi havde hørt i skolen. På nogle lommeregner er pi-værdien angivet med pi symbol, denne kan selvfølgelig også bruges.

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #7
03. oktober 2005 af Jeg er mig (Slettet)

Pi = 3,14

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Det var dog en skødesløs behandling af tallet 'pi'. Det er hverken lig 3,14 eller nogen som helst anden endelig decimalfremstilling. 'pi' har en uendelig og aperiodisk decimal repræsentation.

Hvad man med en vis fornuft i behold kan sige, er, at vi i praktiske beregninger som ovenfor undertiden tillader os at approksimere (tilnærme) pi med eksempelvis

3,14 eller 3,141592654

(undertiden bruges særligt groft: 3).

Vi kan således forsigtigt skrive

pi ~ 3,14

eller

pi ~ 3,141592654

(~ betegner afrunding; tegnet skal reelt være en tilde (~) med vandret streg under; men det symbol lader sig desværre ikke skrive her i forummet).

Men _aldrig_ lighedstegn! Derimod kan man skrive

pi = 3,14159265...

hvorved markeres, at decimalerne fortsætter i det uendelige.

Dette kan man naturligvis ikke forventes at vide på 7. klassetrin; derfor denne bemærkning.

//Epsilon

Skriv et svar til: Beregn h i en kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.