Matematik

Bestem stamfunktion hvis grafen går igennem..

21. februar 2013 af EHVJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey! Jeg har lidt problemer med en opgave, som er lidt svær at få løst. Håber i kan hjælpe!

 

Opg:

Bestem den stamfunktion til funktionen:

f(x) = (1/x)+2x

Hvis grafen går gennem punktet P(1,7).

 

indtil vidre har jeg:

F(x) = ln(x)+x^2+k

derefter, for at finde k, skal vi isolere:

k = ln(x)-x^2-F(x) (er dog ikke helt sikker på dette)

 

jeg ved ikke hvad for nogen specifikke tal jeg skal sætte ind på de forskellige pladser, åbenlyst må det jo være noget med punktet P men er ikke helt sikker hvad for et af de to tal jeg skal bruge. Ville være fedt med en detaljeret beskrivelse! Undskyld hvis jeg har lavet regne fejl og tak på forhånd. Håber i kan hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af SuneChr

F(1) = 7

Løs derfor         7 = (ln 1) + 12 + k

# 2 Nej, vi er ikke enige. Kig på et af dine fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af LeonhardEuler

7=In(1)-12+K,

Ja, vi er enige, heh ;D


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af LeonhardEuler

P(1,7)

P(x,F(x))

 

Så putter du bare du forskellige tal ind på deres ''retmæssige'' pladser.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit udtryk er ikke det samme som udtrykket i #2. Du har forkert fortegn på det midterste led.


Svar #5
21. februar 2013 af EHVJ (Slettet)

Det gav mere mening for mig, dejligt at jeg ved hvor tallene nu skal sættes ind. Jeg kan gætte på, at det er gældende for alle typer af samme slags opgave?

Jeg prøver igen med tal indsat:

ln(1)-1^2+7=6

altså k=6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis det skal være helt korrekt, er det

k = 7 -ln(1) - 12 = 7-1 = 6.

Du sjusker lidt med fortegnene, men kommer frem til det rigtige, da ln(1) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2013 af LeonhardEuler

Kom til at taste forkert, meningen var addiationstegn ikke substraktionstegn.


Svar #8
21. februar 2013 af EHVJ (Slettet)

@Andersen11

Tak for rettelsen, det vil jeg prøve at huske på næste gang! :) Det var en stor hjælp!

@derman123

og tak til dig også selvom der var den lille tastefejl ;)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion hvis grafen går igennem..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.