Matematik

bestem tiden for teen når temp. er 60 grader

21. februar 2013 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder bestem hvor mange minutter der går før teens temperatur er 60 grader celcius.

H(t) er temperatur

t = tiden

fra funktionen 

H(t) = 18+69*e^-0.0491*t

 

jeg har fundet frem til

H'(t) = -3.3879 * e^-0.0491 * t

 

jeg er ret sikker på at jeg skal sætte H'(t) lig med 60 og isolere t, men mit resultat ser ikke rigtig ud. 

 

jeg har gjort følgende

60 = -3.3879*e^-0.0491 * t

60/ -3.3879= e^-0.0491 * t

-17.71 = e^-0.0491 * t

ln(-17.71) = -0.0491 * t

t = ln(-17.71)/-0.0491

minusserne går ud med hinanden

t = ln(17.71)/0.0491

t = 58.54 

 

er det rigtig?

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du skal i denne opgave ikke differentiere funktionen, men derimod udnytte den oprindelige

     60 = 18 + 69 · e-0.0491t

     42  = 69 · e-0.0491t

     e-0.0491t = 0.608696

     -0.0491 · t = -0.496437

     t = 10.11 min

:)


Svar #2
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

mange tak!! :)


Skriv et svar til: bestem tiden for teen når temp. er 60 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.