Fysik

Hjælp

22. februar 2013 af melanieholbaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Du kaster en bold der vejer 400 g lodret op i luften med en begyndelses hastighed på 4,2 m/s.


Hvor højt op i luften kommer bolden, når du slipper den ca. 1.5 m over jorden.


Hvor lang tid går der inden du kan gribe bolden igen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af mathon

 

                   ...regner du uden luftmodstand?


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2013 af mathon

                  du regner formentlig uden luftmodstand

 

                   af
                                   v - vo
                             a = ----- 
                                      t
   har du
                                  v - vo
                             t = ----- 
                                     a


                                  0 - (4,2 m/s)
                             t = ---------------- = 0,428 s
                                  -(9,81 m/s2)

   så
                                      v + vo         
                             Δh = ------- • t = (1/2) • (4,2 m/s) • (0,428 s) = 0,899 m ≈ 0,90 m
                                         2

   standsehøjde
                            h - (1,5 m) = 0,90 m

                            h = (0,90 m) + (1,5 m) = 2,40 m

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af mathon

Hvor lang tid går der inden du kan gribe bolden igen?

    for den samme acceleration g - uden luftmodstand -
    tager det samme tid at decelerere bolden fra 4,2 m/s til hastigheden 0
    som at accelerere bolden fra 0 til
4,2 m/s.
   

   hvorfor
                gribetiden = 2
(0,428 s) = 0,856 s ≈ 0,9 s
 


Svar #4
24. februar 2013 af melanieholbaek (Slettet)

Hvad er den oprindelige formel for standesehøjde?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2013 af mathon

 

              standsehøjden
                                          
                                      v + vo         
               1)           Δh = ------- • t =    
                                         2
         

   eller  
               2)           Δh = (1/2) • (-g) • t2 + vo•t     

 

                  begge tilfælde      h = ho + Δh

                              
                                             


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.