Biologi

Glykogen og muskelarbejde

22. februar 2013 af Okayyyy - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der ude, der kan hjælpe mig med disse spørgsmål?

b. Mælkesyre, der er dannet i musklerne, kan igen omdannes til pyrodruesyre i leveren. Beregn, hvor mange molekyler ATP der dannes ved nedbrydning af et molekyle mælkesyre til CO2 og H2O.
 

c. Forklar, hvilken funktion det har, at glycogen-fosforylases aktivitet påvirkes af ATP og glucose-6-fosfat.


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. februar 2013 af exutu (Slettet)

b)

Her skal du finde citronsyre cyklus frem og finde ud af hvor meget NADH og FADH2 der dannes. (Du kan tillade dig at sige at: NADH= 2,5 ATP, FADH2 = 1,5 ATP, GTP=ATP)

c)

Hvad betyder et højt niveau af ATP for cellen? Hvad betyder et højt niveau af G6P for cellen? (G6P=glucose-6-phosphate)


Svar #2
06. marts 2013 af Okayyyy

Tak forresten :)


Skriv et svar til: Glykogen og muskelarbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.